lokale leveranciers

The Drunken Horse Gin

Tom en P. vormden hun paardentrailer om naar een mobiele bar om vandaaruit een prachtig product te ontwikkelen. Samen met de buren bedachten ze een eigen recept voor een gin. Ze gebruiken de zestes van limoen & appelsien samen met limoengras én ze hebben een speciaal ingrediënt uitgezocht om hun gin een extra toets te bieden. Hiervoor hebben ze in het Himalayagebergte een kleine peper gevonden met een lichte citrussmaak, de perfecte combinatie…

Ze maken alles met de hand; de verse vruchten worden gepeld, ze brouwen, bottelen en labelen de gin volledig zelf. Hun gin heeft zelfs de weg al gevonden naar verschillende sterrenrestaurant, waaronder ‘The Jane’ in Antwerpen. En ze werden al meerdere malen bekroond met oa diverse gouden medailles.

Hun ziel zit mee in de Drunken Horse Gin verborgen en dat allemaal gemaakt op onze eigen Vremdse bodem! Zeker de moeite waard om uit te proberen!

The Drunken Horse Gin - Gift box (50 cl + 2 glazen)

Den Gouden Haan

Bij Den Gouden Haan weten ze wat ambachtelijk is, ze maken een heel divers gamma van overheerlijke producten gaande van advocaat, snoepjes, confituur, honing enzoveel meer… het is een streling voor het oog om hun producten samen te zien en de smaken zijn onovertreffelijk. Geert en Katia hebben met de advocaat al diverse (internationale) prijzen gewonnen, als je deze proeft, snap je helemaal waarom!

Classic advokaat (400g)

I Just Love Breakfast

Natalie is op het idee gekomen om een eigen granola te maken nadat ze in een coffeebar in NY een granola als ontbijt geserveerd kreeg. Dit ontbijt vond ze de perfecte starter om de dag met veel energie door te komen. De granola was licht en krokant. Bij thuiskomst in Antwerpen probeerde ze zelf te experimenteren om deze smaak te evenaren. Jarenlang smulden ze hun eigen granola, maar ze wilde meer dan dit, ze wilde dit ochtendgeluk delen met andere mensen…

Om de lichte krokante textuur te garanderen wordt hun granola met de hand gemaakt. De granola is beperkt gezoet met uitsluitend natuurlijke zoetstoffen en zonder toegevoegde suikers. Alle ingrediënten zijn ook van biologische oorsprong.

De granola’s zijn werkelijk verrukkelijk en mag daarom zeker niet ontbreken in ons gamma van lokale producten!

’t Karwei

’t Karwei, gevestigd in Boechout, richt zich tot volwassenen met ernstige en langdurige psychische problemen. Om het herstelproces van deze personen te bevorderen kiezen ze voor hen zinvolle & maatschappelijke relevante jobs. Ze maken namelijk heerlijke producten waarbij het volledige proces van grondstof tot afgewerkt product duidelijk zichtbaar wordt gesteld voor de cliënten van ’t Karwei.

In een eigen tuin kweken ze groenten en kleinfruit dat ze gebruiken in hun kookatelier. Daar toveren ze heerlijke confituren en pastasauzen tevoorschijn. Daarnaast bakken ze zelf artisanaal brood en produceren ze diverse gebakjes en wafels.

Ontdek zeker hun producten en lees meer over hun werking op www.multiversum.care. Ze zullen heel dankbaar zijn als er van deze mooie producten volop gesmuld wordt!

Strange Donkey Gin –  De Vennehoeve

Weer zo’n pareltje waar Vremde terecht trots op mag zijn. Deze Londen Dry gin, gebaseerd op een verhaal van een ‘eigenzinnig ezeltje’, is een onconventionele, maar mooie mix van citrus uit alle continenten én lokale botanicals waarvan vele uit Vremdse bodem. Het is een verfijnde gin die barst van smaak en al je zintuigen prikkelt, zelfs de zesde…

De gin serveer je puur óf met Tonic, een schijfje citrus en/of grapefruit en voeg voor de finale toets nog wat roze peperbessen toe. 

Ze mogen terecht trots zijn op hun producten. Deze zijn ook al meerdere malen in de prijzen gevallen, waaronder een gouden medaille in 2017 op de internationale Wine & Spirit Competition in Londen.

Naast Gin maken ze bij de Vennehoeve lekkere appelmoes & appelsap en hebben ze ook een eigen bier ‘Godisvremd’. Dit blond en hoppig bier wordt gemaakt met hun eigen geproduceerde vlierbloesemsiroop. Ook te koop bij Vremde Gewoontes.

Amielo

Amielo is opgestart door 2 vrienden: Seppe Nobels, Chef van het restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen en Rik Janssens, de drijvende kracht achter de imkerij Boechoutse Honing. Rik is enorm begaan met het lot van de bijen. Hij is begonnen in Boechout en Antwerpen als imker en heeft een project opgezet rond bijen op bedrijven waardoor ze op verschillende locaties bijenkasten hebben staan. Het dak van het restaurant van Seppe werd omgetoverd tot een grote groenten-en kruidentuin. Hij kookt namenlijk graag met lokale producten en is een grote voorstander van Urban Farming.

Met de bijen naar iedereen toe te brengen, praten ze er niet alleen over, maar doen ze er ook actief iets aan. Onze leefomgeving en voedselketen kan niet zonder deze boeiende diertjes!

De 3 Wilgen

Bezieler en oprichter van De Drie Wilgen in Nijlen is Jan Hellemans. Jan maakt en verkoopt al appelsap van toen hij nog een kleine jongen was. De appels uit de boomgaard van zijn grootvader verkocht hij door een bordje aan de straat te zetten. Van de overschotten maakte hij in de garage van zijn ouders appelsap. Omdat hij reeds zijn hele leven appelsap maakt, kreeg hij in de loop der jaren de passende bijnaam Jan Sap.

Bij De 3 Wilgen vinden ze het belangrijk om zoveel mogelijk met streekgebonden producten te werken. Ze kiezen dan ook bewust voor lokaal fruit. De appels en peren zijn bijna uitsluitend afkomstig van Belgische en Zuid-Nederlandse telers.

Ze werken ook graag met oude rassen. Appels afkomstig van hoogstamfruitbomen geven een unieke friszure toets aan hun biologische appelsappen.

Allemaal redenen genoeg om hun assortiment uit te proberen bij ons!

BeeLocal

Sinds 2013 is Johan Vanham gepassioneerd imker. De haast onbegrijpelijke intelligentie van de bijen daagde hem uit om zich te verdiepen in hun wondere wereld. Hij volgde diverse cursussen en daarnaast hanteert hij twee basisprincipes welke hij bij het dagdagelijks imkeren toepast, namelijk de liefde en het respect voor de bijen. Hierdoor leveren de vitale bijenvolken honing van de beste kwaliteit.

Met bijenkasten in eigen woonplaats Boechout, maar ook in Lier, Edegem en Deurne trachten Roxanne en Johan een netwerk van honing uit te bouwen, waarbij verschillende honingpunten op de Belgische kaart met elkaar verbonden kunnen worden.

Bee Local honing staat garant voor lokale, ambachtelijke, duurzame Belgische honing die ze oogsten van hun eigen bijenkolonies. De schaarsheid van echte Belgische honing in de winkels stimuleert hen om nog sterker achter hun product te staan.

Vleesmeester Brewery

Wat hebben een vleesmeester en een brouwerij met elkaar gemeen hoor ik u al denken. Het antwoord is simpel; de brouwketel die sterk op een vleesmolen lijkt… Doordat verschillende kennissen tijdens hun eerste brouwproces nieuwsgierig kwamen kijken, was dat de gedachte die bij hen opkwam. Voor de grap hebben ze dan hun huidige naam bedacht.

Gefascineerd door de minder gekende bieren uit de craft beer scene, begonnen ze noest te experimenteren. Hun voorkeur ging al snel uit naar de hoppige bieren. Hun eerste brouwsels waren voornamelijk IPA’s (Indian Pale Ale’s) en Russian Imperial Stouts. Het ene al wat meer gelukt dan het andere, kortom, met vallen en opstaan dus.

Op een dag in 2014 kregen ze van een Antwerpse metalband “Your Highness” de vraag om een bier te brouwen voor de release van hun nieuwe plaat. Hiervoor brouwde de Vleesmeester Brewery een bier met de gelijknamige naam “Hoogheid”. 

Aangezien veel van hun vrienden en kennissen kunstenaars, vormgevers en illustratoren zijn, is het idee ontstaan om voor elk nieuw bier iemand anders het design van het etiket te laten bepalen. Zo geven ze hen een uniek platvorm waarop ze hun werk kunnen tonen.

Zo zijn er andere mooie biercreaties te ontdekken met voor de verbeelding sprekende namen “Bittere Bloemen”, “Black Pudding” en “Jour de Fête”. Zeker de moeite waard om ze allemaal eens te proeven!

Koffiebranderij Cuperus

Cuperus werd opgericht in 1823 in Friesland, Nederland. Het bedrijf specialiseerde zich eerst in thee en nadien ook in koffie. In 1931 vestigde het bedrijf zich in de monumentale Boerentoren van Antwerpen met een winkel en tearoom. Na verschillende overnames en locatie wijzigingen had Cuperus een eigen koffiebranderij en een kleine 20 jaar later de eerste koffiebar van Antwerpen. In 2013 verhuisde Cuperus naar de huidige locatie aan de Sint Katelijnevest en 4 jaar later opende een twee vestiging aan de Paardenmarkt.

Cuperus hecht veel waarde en wil toonaangevend zijn in het produceren van een hoogwaardig koffie- en theeaanbod voor een groter publiek.

Ze streven om duurzame en respectvolle relaties op te bouwen van boer tot tas.
De kwaliteit van koffie ligt aan de grondslag en deze wordt afgestemd op doelpubliek en gebruik.

Een “perfect” product aanbieden kan enkel wanneer er oog is voor 3 menselijke peilers:
Medewerkers – producenten – consumenten

Hun missie is dan ook:

We love coffee,
We love tea,
We love people!

Zet een glimlach op ieders gezicht met hoogwaardige producten in een warme, gastvrije omgeving!

Fruit Janssens Boechout

Dit authentieke en kleinschalige fruitbedrijf ligt op de grens tussen Boechout en Vremde. Al meer dan 50 jaar telen ze smaakvolle en gezonde appels en peren. Het bedrijf werd opgericht door de ouders en werd later overgenomen door Dirk en Lutgart.

Ze werken met veel liefde voor de natuur om heerlijk fruit te produceren. Om zoveel mogelijk met natuurlijke bestrijdingsmiddelen te werken, zetten ze goede insecten in om slechte insecten te bestrijden. Hierdoor kunnen ze jaar na jaar gezonde en smaakvolle appels en peren plukken.

Een deel van de oogst gaat naar de veiling voor verkoop, maar ze beschikken ook over een eigen verkooppunt, waar ze naast hun eigen appels en peren ook ander fruit en groenten verkopen.

 

Zeker eens de moeite om te gaan kijken! 

Yokuu

Bij Yokuu willen ze de schoonmaakwereld op zijn kop zetten en de mens weer in harmonie brengen met de natuur. Helemaal zen, helemaal YOKUU. Met een parel vol goede bacteriën en natuurlijke ingrediënten, én een herbruikbare spray. Voor jou, voor de wereld.

Joris Jansen heeft als biochemicus een schoonmaakparel gecreëerd waarin 50 miljard bosbacteriën zitten die helpen om je huis proper te maken en houden. 

Ze geloven dat schoonmaken met de natuur en goede bacteriën gezonder is. Goede bacteriën helpen bij het creëren van een evenwichtig ecosysteem binnenshuis. En zo wordt je thuis schoner, en gezonder. 

Zij willen je helpen bij het creëren van een gezond en proper huis met zo weinig mogelijk tijd, energie, en moeite.
Spray en veeg, dat is simpel. Dankzij de 50 miljoen goede bacteriën per verneveling, heb je meteen heel wat hulp in huis. Ook de hervulbare fles zorgt voor 50 wegwerpverpakkingen minder. 

Savonke

Maya en Pablo zijn 2 jonge, enthousiaste en creatieve ondernemers die heel hard willen meewerken aan een duurzame verandering. Het is hun alledaagse leven gaan inpalmen en putten er veel voldoening uit.

Ze hebben samen de magische wereld van shampoo’s en zeepjes ontdekt en door ermee te experimenteren is Savonke ontstaan; een duurzaam en artisanaal shampoo-atelier in hartje Antwerpen.

Al hun producten zijn handgemaakt, vegan en bevatten ingrediënten die afgeleid zijn van natuurlijk grondstoffen. Deze producten werden niet getest op dieren.

 

Ikzelf heb deze producten op voorhand uitgetest en ben zeer tevreden met zowel de geur, als de werking van hun producten. Na gebruik van de conditioner voelen je haren echt zijdezacht aan…

   

De Meulekes

Brouwerij de Meulekes’ is een Lierse microbrouwerij in volle ontwikkeling met als doel: bier op maat te maken voor speciale gelegenheden en experimenteren met bier op zoek naar de lekkerste smaak. Geen ‘etikettenbier’ maar altijd wat anders.

De brouwerij werd in 2014 opgericht en is een verbond tussen vader en zoon Meulepas .

Bij Vremdeg gewoontes verkopen we de ‘Meulekes Triple’ en ‘Nen Donkere’.

De Meulekes Tripel is een blonde tripel van 7,8%vol. met een karaktervolle smaak vanwege het gebruik van wel drie verschillende graansoorten. De frisse, fruitige afdronk is afkomstig van de gebruikte Belgische hoppen en wordt ondersteund door een lichte kruidigheid van oa sinaasappelschillen en jeneverbes. Perfect als aperitiefbiertje!

Deze winter hebben ze ook een eenmalige editie op de markt gebracht met ‘Nen Donkere‘.

Dit bruine speciaalbier (8,7%vol.) is gebrouwen met zacht gekarameliseerde mouten die een volmondige smaak geven, gecombineerd met lichtgeroosterde toetsen. Dankzij deze mout kan je smaken van koekjes, rozijnen en sherry terugvinden in het bier. De fijne bitterheid afkomstig van een nauwkeurig geselecteerde hop maakt van dit bier een uitstekende dorstlesser.

Jouw bedrijf hier?

 

Ben jij een lokale producent?

 

Wil je dat we jouw producten verkopen?

 

Neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan!

   

Doe Doe circulair atelier Mortsel

In het DoeDoe atelier gaan ze aan de slag met tweedehands en afvalmaterialen. De werknemers van DoeDoe zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die creatief, technische en op eigen tempo aan de slag gaan.

Gitte is de drijvend kracht achter dit concept en had als sociaal-cultureel werker reeds jaren ervaring in het werken met kwetsbare doelgroepen. 

Samen knippen, naaien, schuren, zagen, lijmen ze nieuwe creaties waardoor ze meewerken aan een circulaire economie; oude materialen geven ze een nieuw leven. Dit levert hele mooie producten op. Enerzijds afgewerkte originele producten zoals een bloempot van oude LP’s of een mooie vlaggenlijn gemaakt uit papier van oude wereldatlassen. Daarnaast stellen ze ook diverse DIY paketten samen om thuis zelf of met de kinderen aan de slag te gaan. Zeker de moeite om dit mooie project van naderbij te bekijken!

Ben jij een lokale leverancier?

Dan willen wij misschien wel jouw producten mee aanbieden!  Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op!

Formulier Leveranciers