onze werking

Afhaalpunt

Wij zijn een online webshop met een aanbod van artikelen voor zowel alledaags als meer exclusief gebruik.

In ons uitgebreid gamma trachten we ecologisch verantwoorde producten aan te bieden met het accent op duurzaamheid & biologisch.

Enerzijds bieden we een uitgebreid gamma bulk of verpakkingsarme producten aan. Daarnaast hebben we ook een mooi gamma lokale geproduceerde artikelen uit ons eigen dorp en tot 15km daarbuiten.

We zijn een online winkel met een persoonlijk toets. De producten worden door ons persoonlijk geselecteerd en klaargemaakt en kunnen op een vaste locatie afgehaald worden: Vremde Gewoontes – Boechoutveldweg 52 – 2531 Vremde. (Opgelet: met de wagen inrijden via de Lindelei)

Dit kan telkens op woensdag of zaterdag.

We voorzien aan onze woning een ruime lockerkast waar uw bestelling na verwerking in geplaatst zal worden. We verwittigen u per mail of sms wanneer deze klaarstaat en wat de code van de kast + locker is.

Er is ook een mogelijkheid om de producten te laten leveren op zondagochtend tussen 10u en 12u. We doen dit op een adres gelegen in Boechout of Vremde. Woon je hier zelf niet, maar wil je toch leveren op een adres in Boechout of Vremde, dat kan! Geef dan een ander leveradres in bij het afhandelen van de bestelling. We leveren voor 4 euro aan huis, vanaf 50 euro doen we dit gratis.

Nieuw is dat we ook producten verzenden per post. Momenteel is er nog geen mogelijkheid om dit op de website aan te duiden, daarom mag je steeds een mailtje sturen naar mieke@vremdegewoontes.be.

 

Bestellen en afhalen

Afhalen op... Bestel dan voor...
Woensdag vanaf 8u Dinsdag tot 20u
Woensdag vanaf 13u Woensdag tot 11u
Zaterdag vanaf 9u Vrijdag tot 20u
Zaterdag vanaf 13u Zaterdag tot 11u

Thuislevering

Wil je graag een bestelling laten leveren in Boechout of Vremde? Dat kan!

Plaats jouw bestelling voor zaterdag 14u,
dan leveren wij op zondag tussen 10u en 12u

 

Verpakkingen

No Waste, Zero Waste, wij gaan voor low Waste.

Ons doel is om verpakkingsmaterialen te minimaliseren en dat doen we op volgende manieren:

  • We kiezen bewust voor producten waarvan de ecologische impact zo klein mogelijk is. Sommigen zijn verpakkingsvrij, anderen met het minimum verpakt om de kwaliteit van het product te blijven waarborgen. Vele verpakkingen zullen ook recycleerbaar/composteerbaar zijn.
  • We kopen een groot gamma van onze producten in bulk aan en verpakken dit voor u in de gevraagde hoeveelheid. Hierdoor koopt u enkel de gewenste hoeveelheid aan en gaan we voedselverspilling tegen. Bij het verpakken gebruiken we papieren blokbodemzakjes van stevig kraftpapier. De productie hiervan verloopt volgens een speciaal proces waardoor dit een zeer zuiver en duurzaam product oplevert. Het venster in de blokbodemzakjes is gemaakt van PLA. Dit staat voor Poly Lactic Acid en is gemaakt van maïszetmeel en dus composteerbaar. De PLA gooi je gewoon bij het restafval, het kraftpapier bij het te recycleren papier. U kan de zakjes ook zelf hergebruiken of teruggeven aan Vremde Gewoontes zodat we daar jou volgende bestelling in kunnen verpakken.
  • Voor de kruiden / specerijen / thee / infusies die in bulk worden aangekocht voorzien we kleine bekertjes gemaakt van kraftpapier & PLA. Het potje mag je gewoon bij het papieren afval deponeren of ons terugbezorgen voor uw persoonlijk hergebruik. Of hergebruik ze thuis voor bewaring van bv. paperclips / elastiekjes / nagels & vijzen…

 

 Hergebruik verpakkingen

Wij stimuleren graag het hergebruik van verpakkingen en dat doen we op volgende manier:

  • De verpakkingen waar we mee werken, mogen na gebruik teruggebracht worden. Wij bewaren deze voor u en zullen deze hergebruiken bij uw volgende aankoop. Dus als u uw aankopen komt ophalen, mag u de vorige verpakkingen achterlaten in de houten kist van uw bestelling. Wij stockeren dit apart op uw naam (max. 1 maand).
  • Ideaal is natuurlijk dat u uw eigen verpakkingen gebruikt. Uiteraard promoten we dit! Daarbij is nabijheid onze grote troef. U kan vóór het afhaalmoment uw verpakkingen (bv. bewaardozen voeding, kruidenpotjes, glazen bokalen, papieren zakjes,…)  bij ons afzetten en dan vullen wij ze voor u! We voorzien hiervoor kast nr. 10 waarin u uw recipiënten mag deponeren. Gelieve steeds uw naam en telefoonnummer mee te geven. Bij de bestelling kan u ook best even vermelden dat u recipiënten zal bezorgen die wij dan kunnen vullen. 
  • We verkopen zelf een interessant aandeel van verpakkingsmaterialen; oa glazen bokalen of biokatoenen zakken,… deze kan u bij Vremde Gewoontes gebruiken om uw producten in aan te kopen en thuis te bewaren.
  • Indien u zelf een leuke mand heeft die u graag wil gebruiken om onze producten in te verpakken, dan kan dit uiteraard ook. Gelieve wel rekening te houden met afmetingen van  ongeveer 30cm x 30cm voor de kleine mand en 40cm x 40cm voor de overige manden. Deze mand mag u ons de dag voordien komen bezorgen en plaatsen in kast nr 10 met vermelding van uw naam.